Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 159 - облепяне на интериора с фолио

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 159 - облепяне на интериора с фолио

Здравейте, някой може ли да ми каже как да сваля радиото на алфа 159 опитвах с тел, както е показано на клиповете в youtube, но не успявам, някакви идеи..?

Аз като свалях голямата навигация, подбутнах откъм пасажера задния й край, като преди това свалих жабката и разколачих страничната конзола.
    Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
    Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
    Горе главата, нищо че е празна...

Comment

За навито трябва шпилки с резба М4.
      Ако не ползваш шпилки ,а телове,трябва едновременно да буташ теловете навътре и да теглиш радиото навън.
      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

С шпилки става много лесно.Снимай после дръжките на вратите да видим как става,че и аз мисля някакви такива варианти.Някой знае ли как най лесно и безопасно за пластмасата да махна горния слой на дръжките който се драска от нокти.

Comment

С нокти се маха най-лесно
          Мойта така докато чаках веднъж жената пред магазина, на майтап я ущърбах.
          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Аз опитах с телове ( закачалка разрязана на две- както беше показано в един клип), но като дърпам сякаш цялото табло ще се извади, а радиото не помръдна

Comment

Колега, баща ми намери цаката на радиото с електроди за електрожен (единствено ги почисти от горния слой, така че да остане само метала) . Така че целта е да намериш такава тел, която влиза много плътно в отворите. Просто щипките на радиото са много стегнати
              Last edited by AHAHu; d.m.y г., 19:54.
              sigpicAlfa Romeo 159 2.4 JTDm 210 hp , no dpf & egr

Comment

Ако си от София ми пиши на лично и ще се разберем да ти дам готови огънати и облепени с изолирбанд шпилки М4. С тях си вадих радиото, за да си вържа Xcarlink.
                https://lh3.googleusercontent.com/Mw...=w1280-h720-no

П.С Не бях разбрал, че не става въпрос за нави, сори
                Last edited by Quadriv; d.m.y г., 14:12.
                Alfa 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic

Comment

Мисля, че колегата пита за сваляне на радиото не на навито. Двете, мисля са с различно захващане. И ако няма тези джаджи от снимката, варианта е с тел или електроди. Важно е дебеленината им да е същата като дупката в която трябва да влязат, дори да влизат малко трудно. Малко е трудно да се извият прецизно както тези от снимката, но могат да се направят 4 с Г образна форма. Като се вкарат, в един момент се усеща съпротивление и трябва да се натисне по силно за да се приберат пластините на радиото навътре. В това положение "инструментите" се притискат встрани (към вратите) и започваш да теглиш радиото към теб. Тествано на няколко коли, няколко пъти, работи
                  Attached Files
                  Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

Първоначално публикувано от marin_mv Покажи съобщение
                    Мисля, че колегата пита за сваляне на радиото не на навито. Двете, мисля са с различно захващане. И ако няма тези джаджи от снимката, варианта е с тел или електроди. Важно е дебеленината им да е същата като дупката в която трябва да влязат, дори да влизат малко трудно. Малко е трудно да се извият прецизно както тези от снимката, но могат да се направят 4 с Г образна форма. Като се вкарат, в един момент се усеща съпротивление и трябва да се натисне по силно за да се приберат пластините на радиото навътре. В това положение "инструментите" се притискат встрани (към вратите) и започваш да теглиш радиото към теб. Тествано на няколко коли, няколко пъти, работи
                    ^^Това^^
                    Поръчах си ги тези за левче,две + 3-4лв доставка, че ми трябваха спешно.

От тук поръчах, стават идеално.
                    Last edited by Neokill; d.m.y г., 12:38.
                    '08 Alfa Romeo 159SW ti 1.9 JTDm *'98 Alfa Romeo 145 1.6 T.S *
                    Ex -'98 Alfa Romeo 156 1.9 JTD
                    Ex - '93 Alfa Romeo 33 1,7 I.E, Ex - '90 Alfa Romeo 33 1,5 I.E

Comment

Първоначално публикувано от Neokill Покажи съобщение
                      ^^Това^^
                      Поръчах си ги тези за левче,две + 3-4лв доставка, че ми трябваха спешно.

От тук поръчах, стават идеално.
                      Супер!Аз преди време като търсих, намерих такива само в ebay и нито ми се чакаше, нито ми се плащаше доставката от UK. Затова се доверих на старата българска максима - в един ремонт не използваш ли тел, чук и май*ата, значи нищо не си напрвил
                      Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

Благодаря ви, колеги златни сте

Comment

Working...
                        X